Mennään kauppaan valitsemaan lanka. Tuskaillaan värivalikoiman laajuutta, pähkäillään ja päädytään perussiniseen, kun ei tule omalle lapselle. Pysähdytään parin tutun juttusille, ja päästään kotiin puolitoista tuntia myöhemmin, vain todetaksemme, että ne omat muksut vaikeroi nälkäänsä. Jätetään kerä odottamaan, ja siirrytään hellan ääreen.

Tunnin päästä revitään kerää kissan hampaista, kynsiä vältellen. Istutaan hieman verisenä sohvalle, ja noustaan ylös kun pitääkin saada kuppi kahvia. Siivotaan tässä välissä porot lattialta, kun suodatinpussi repesi uutta kahvia tulemaan laittaessa. Ja päästetään kissa pois jääkaapista. Siirrytään uudestaan sohvan puolelle lanka, puikot ja kahvikuppi mukana. Ohjeitahan ei tarvitse.

Luodaan 40 silmukkaa, jaetaan neljälle puikolle, neulotaan suljettuna neuleena 2 oikein, 2 nurin kunnes varsi sopivan mittainen. Puretaan, kun huomataan varren ympärysmitan olevan liian iso. Hörppy kahvia harmitukseen, ja vähän syliin, kun kissan tassu päätti yrittää yllättäin langan ryöstöä sohvan alta.

Luodaan 32 silmukka, toistetaan jaot ja muut. Vartta neulotaan niin pitkästi, että huomataan parin silmukan tipahtaneen alkuvaiheessa. Puretaan, ja otetaan uusiksi. Taas hörppy kahvia, hyvin kylmää ja pahaa sellaista. Irvistellään makua, ja haetaan uutta tilalle. Jäädäänkin samalla keittiöön, kun tenavien pohjaton kaivo huutaa uutta täytettä. Paistetaan muutama lettu, ja siivotaan jauhoja ja kananmunaa pöydiltä ja lattialta, kun nälkäiset halusivat auttaa taikinan teossa. Samalla komennetaan kissa pois syömästä wc-harjaa, yöks.

Lasten nukkumaan menon jälkeen palataan sohvalle, ja huomataan lattialla lankavana. Puikot edelleen sohvalla, joten seurataan todistuspolkua keittiön pöydän alle. Löydetään kissa rökittämässä kerää, josta onkin muodostunut läjä. Taistellaan läjän herruudesta, ja palataan sohvalle onnellisena, mutta naarmuilla olevana voittajana. Aloitetaan kantapään valmistus.

1 ja 4 puikot neulotaan oikealla vahvennettuna neuleena, 1 silmukka nostetaan, 1 neulotaan oikein, jatketaan puikkojen loppuun. Työ käännetään ja tiputetaan puikko. Kerätään pudonneet silmukat toivoen kissan pysyvän nyt kaukana. Samat 1 ja 4 puikko neulotaan nurjalla nurin, ja tönitään kissa pois sylistä naukumasta. Jatketaan vahvennettua neuletta 16 kerrosta. Aloitetaan kavennukset, kerros kerrallaan kavennetetaan molemmista reunoista yksi silmukka kerrallaan, kunnes keskellä silmukoita 10. Muistetaan, että eihän se mennytkään näin, puretaan ja heitetään kutimet kaappiin.

Aamulla herätään kissan kehräykseen korvan juuressa. Vaihdetaan sen kanssa neniä, ja annetaan nuolaista otsaa ja hiuksia. Muistetaan vasta sitten saman törkyturvan jyrsineen wc-harjaa. Joskus vasta päivällä ajetaan muksut pois tietokoneelta ja etsitään ohje vauvan villasukalle. Ohjeen löydyttyä yritetään ymmärtää ohjetta, haetaan kissa pois kaapista syömästä muovipussia, ja ryhdytään ruoan laittoon. Unohdetaan kutimet kaapin perukoille.

Viikon kuluttua käydään ruokaostoksilla, ja löydetään sattumalta ihana lanka ja ohjevihko kaupan päälle. Löydetään samalla ohje upealle neulotulle mekolle, ja ryhdytään haaveilemaan sen kutomisesta. Aloitetaan sukan kutominen ohjeiden avulla, pilkuntarkasti lukien. Neuvotaan välissä englannin tehtäviä, ja väitellään käsien pesusta. Haetaan kissa taas pois wc-harjan kimpusta, ja kaivellaan lankaläjä sohvan alta. Jatketaan kutomista. Varsi, kantapää, kavennukset ja oho. Sehän onnistuikin! Eikä huomata pieniä reikiä kantapään vieressä, eikä erikokoisia silmukoita siellä täällä.

c7%20282-normal.jpg

Ihastellaan pienen pientä sukkaa, kissa langanhapsuja varpaiden välissään, sylissä kehräten.

Onneksi on Novita.